Narcisa Iorga, Cristina Trepcea, Mihai Malaimare, Christian Mititelu, Elena Dinu si Manuela Hodor au fost validati, astazi, membri ai Consiliului National al Audiovizualului de catre plenurile reunite ale Parlamentului, cu unanimitate de voturi, 307, relateaza NewsIn.
Narcisa Iorga, director de comunicare al PD-L, a fost desemnata membru titular din partea presedintiei, in timp ce jurnalista Elena Dinu a fost numita membru supleant din partea aceleiasi institutii. PSD a propus-o ca titular pe Cristina Trepcea, supleantul acesteia fiind Manuela Hodor. In aceeasi sedinta a Camerelor reunite au fost validate si propunerile Guvernului pentru titularii CNA. Este vorba de deputatul PNL Mihai
Malaimare si de publicistul Christian Mititelu. Toate propunerile au intrunit doar voturi favorabile.

Pe 23 septembrie, comisiile de cultura au avizat propunerile venite de la Presedintie si PSD cu unanimitate de voturi. Exceptie a facut Manuela Hodor, in cazul careia s-a inregistrat o abtinere. Mandatul noilor membri are o durata de cinci ani.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) este autoritatea publica autonoma, aflata sub control parlamentar, care reglementeaza activitatea radiodifuzorilor si televiziunilor avand si dreptul de a da sanctiuni in cazul in care este incalcata legislatia din domeniul presei audiovizuale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.