Sedinta de Guvern de marti s-a suspendat pentru ca Ministerele Muncii si Finantelor nu au adus actele necesare modificarii legislatiei privind salarizarea in agentiile guvernamentale, premierul acordand un termen de o ora pentru ca ministrii sa aduca aceste documente, potrivit unor surse ministeriale, citate de NewsIn.

Tariceanu i-a cerut sefului Cancelariei, Dorin Marian, sa-i prezinte o analiza referitoare la salariile, sporurile si primele sefilor de agentii guvernamentale, care sa fie prezentata la inceputul sedintei de guvern de marti.

Premierul a convocat ministrii de resort si secretarii de stat, luni dupa-amiaza, la Palatul Victoria, la o intrevedere pe tema salariilor din agentiile si autoritatile aflate in coordonarea Guvernului, precum si din societatile comerciale cu capital de stat.

In urma intrevederii s-a decis ca salariul sefilor de agentii si autoritati va fi stabilit la nivelul maxim al salariului unui secretar de stat, iar celelalte salarii din aceste institutii, la nivelul posturilor asimilate din ministere. Scara de salarizare se va baza pe cea a salariilor stabilite in ministere. In ceea ce priveste agentiile si autoritatile aflate in coordonarea Guvernului, salarizarea nu va mai fi stabilita prin negocieri in interiorul institutiei, ci pe baza unei grile.

De asemenea, s-a stabilit ca un secretar de stat sau orice alta persoana poate sa faca parte din cel mult un Consiliu de Administratie al unei societati la care statul este actionar sau al unei autoritati publice.

In cadrul societatilor comerciale cu capital de stat salarizarea se va face in functie de performanta.

In urma acestei analize s-a stabilit ca Ministerul Muncii si Ministerul Economiei si Finantelor sa prezinte, in sedinta de Guvern de marti, o nota comuna prin care sa fie stabilite mai multe principii privind salarizarea din cadrul autoritatilor si agentiilor aflate in coordonarea Guvernului si din cadrul societatilor comerciale cu capital de stat.

La intalnire au participat ministrul Muncii, Mariana Campeanu, secretarul de stat din Ministerul Economiei si Finantelor, Doina Dascalu, seful Cancelariei Primului-Ministru, Dorin Marian, reprezentanti ai ministerelor Economiei si Finantelor si Muncii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.