Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a primit marti avizul comisiilor parlamentare de buget-finante pentru functia de presedinte al Curtii de Conturi, urmand sa fie validat marti de catre plen, alaturi de alti 17 viitori consilieri, propusi de partide si confirmati de parlamentari, transmite corespondentul NewsIn.

Nicolae Vacaroiu a declarat ca se desparte „cu mare greutate” de Senat, insa Curtea de Conturi reprezinta o „atractie” pentru el pe final de cariera profesionala. „Pe final de cariera profesionala, pentru mine, este o atractie faptul ca voi fi la Curtea de Conturi, una dintre cele mai importante institutii ale statului”, a declarat marti Nicolae Vacaroiu.

Vacaroiu si-a expus, de asemenea, motivele pentru care doreste functia de presedinte a Curtii de Conturi, declarand ca nu merge „intamplator” si ca vrea sa performeze in aceasta functie printr-o preocupare permanenta pentru controlul fondurilor si a celor care gestioneaza si beneficiaza de aceste fonduri.

Nu ma duc intamplator, nu accept usor o functie, dar ma duc cu gandul de a consolida Curtea de Conturi, de a iesi cu o performanta care sa insemne preocupare permanenta pentru ca ordonatorii principali, secundari si tertiari de credite, inclusiv toti cei care folosesc sau beneficiaza intr-un fel sau altul de banul public, pe diferite formule, inclusiv pe subventii, sa fie bine supravegheati, in primul rand, si, in al doilea rand, controlati atat asupra formei de gestionare a fondurilor pe care le-au obtinut, dar si pentru a le folosi cu maxima eficienta", a ,ai spus Vacaroiu.

In ceea ce priveste omul pe care ar vrea sa il lase in locul lui la sefia Senatului, Nicolae Vacaroiu i-a nominalizat pe Ioan Taracila, Serban Nicolae si pe Ilie Sarbu, nedorind sa spuna care este preferatul sau pentru a nu influenta votul din interiorul grupului parlamentar al PSD.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.