Daca subiectul Parlamentului unicameral, lansat de PD-L, tot a revenit in actualitate, presedintele Curtii Constitutionale avertizeaza: in Romania exista trei Parlamente unicamerale
Modificarea Constitutiei este necesara, insa un astfel de demers ar putea avea loc dupa adoptarea de catre statele UE a Tratatului Constitutional in vederea raportarii la eventualele contradictii, a spus ieri presedintele Curtii Constitutionale (CCR), Ioan Vida, in cadrul dezbaterii organizate de Forumul Academic Roman cu tema "Regimuri constitutionale in Uniunea Europeana". Competentele decizionale similare ale fiecarei Camere reprezinta o mare deficienta semnalata de Vida. "De exemplu, noi spunem in Constitutie ca avem un Parlament bicameral. Dar in articolul 75 ulterior instituim o regula care distruge acest sistem bicameral. Spunem ca o Camera este Camera de reflectie, care poate sa nu faca nimic cu un proiect de lege, iar in alta parte spunem ca este o Camera decizionala care poate sa faca ce vrea ea, indiferent de ceea ce spune cealalta Camera.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.