Senatorii si-au trecut ieri in program proiectul de lege prin care se acorda privilegii secretarilor generali ai celor doua Camere si majorari de pensii pentru functionarii publici parlamentari
Noua serie de drepturi si privilegii a fost la un pas de a fi aprobata de senatori la propunerea deputatului PNL Relu Fenechiu si numai chiulul a impiedicat adoptarea ei. Dupa ce si-au marit, cu discretie, pensiile prin alegerea unei baze de calcul mai avantajoase, "alesii" au considerat ca nu-i pot uita nici pe secretarii generali si pe functionarii publici parlamentari, mai ales ca nu putine au fost cazurile cand un senator ori deputat a ramas prin preajma prin ocuparea unui astfel de post, dupa ce nu a mai prins mandat. Este si cazul actualului secretar general al Senatului, Dan Vasiliu, care a fost senator din partea PD in legislaturile 1992-1996 si 1996-2000. Fenechiu ar dori ca secretarii generali si adjunctii acestora sa beneficieze de tratament similar celui al parlamentarilor in ceea ce priveste cazarea si decontarea cheltuielilor de transport.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.