Multe dintre legile importante adoptate de Parlament au fost modificate de magistratii Curtii. Conflictul institutional dintre puterile statului, dar si graba electorala a Parlamentului de a adopta au transformat Curtea Constitutionala in principalul arbitru al scenei publice

In 2008, magistratii CCR au trimis spre publicare in Monitorul Oficial nu mai putin de 1874 de decizii. 28 dintre acestea au fost hotarari de admitere a contestatiilor formulate de diverse institutii. In ultima perioada, pe masa judecatorilor au ajuns mai multe acte normative cu greutate, cum ar fi votul uninominal, legea Curtii de Conturi sau majorarea salariilor profesorilor.

Concurs de contestatii la legea caselor
PDL a contestat ieri modificarile aduse de Parlament la Legea caselor nationalizate, motivand ca actul normativ incalca articolul 44 din Constitutie, care prevede ca proprietatea este garantata, iar nationalizarea este interzisa.

Si liberalii se pregatesc sa faca acest gest, vicepresedintele Teodor Melescanu anuntand ca grupul deputatilor PNL va trimite documentul la Curte in urmatoarele doua zile. Actul normativ care reglementeaza activitatea Curtii de Conturi, contestat de seful statului, va fi analizat maine de judecatorii CCR.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.