Consilierii PPRM si UDMR isi ascut iar sabiile, starnind viesparul confruntarilor cu iz nationalist in Consiliul Local Cluj-Napoca. Fantoma lui Gheorghe Funar mai bantuie inca in Sala de Sticla a Primariei, la un an de la parasirea fotoliului de edil-sef.

Consilierii PPRM au iesit din nou la atac, spargand prin atitudine si discurs normalitatea care se credea instaurata dupa alegerile de anul trecut. Primul care a aruncat piatra a fost consilierul Eugen Pop, nemultumit de proiectul de hotarare care viza alocarea sumei de 440 milioane de lei Operei Maghiare din Cluj-Napoca, pentru organizarea Concursului international pentru dirijori de opera "Bartok Bela". Alesii PPRM au criticat organizatorii ba ca nu au invitat si dirijori romani, ba ca Opera Romana nu a stiut de festival, ignorand precizarile consilierului Molnos Lajos. Proiectul a trecut, in ciuda abtinerii consilierilor PPRM.

Celalalt proiect care a fost contestat vehement a fost cel referitor la alocarea a 574 milioane de lei pentru editarea revistei "Helikon". Alesii PPRM au luat cuvantul pe rand, dupa un plan parca stabilit inainte.

"Exista mai multi sponsori din Ungaria ai acestei reviste, si unul are stema Ungariei Mari. In revista sunt referiri la Trianon, sunt tot felul de lozinci fasciste. Continua sa puna stapanire ura interetnica pe sufletele copiilor", a acuzat Eugen Pop. Consilierul PSD Stefan Dimitriu a propus editarea unei pagini si in limba romana, spre stupefactia lui Pop, care s-a opus spunand ca asa "o sa ne injure si in romaneste". Singurul care a incercat sa faca apel la ratiune a fost consilierul PSD Ioan Vuscan, deranjat de disputele interetnice pe cale sa reizbucneasca in Consiliul Local.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.