"Este o dovada foarte clara ca acest Guvern, acest prim-ministru isi recompenseaza clientela politica cu banii publici ai cetateanului", a fost reactia liderului PD-L, Emil Boc, la informatiile privind salariile directorilor din companiile de stat. El a afirmat ca masura eliminarii plafoanelor maxime ale salariilor directorilor din companiile de stat este un act normativ fara precedent dupa 1989, "cu unicul scop de a se mentine la putere, de a-si proteja scaunul prin acolitii lui care beneficiaza de salarii de zeci de mii de euro".

"Despre domnul Tariceanu, sigur ca nu este o mirare pentru noi. Intre doua plimbari prin Turcia, prin Monaco, cu motocicleta, sa te ocupi si de analiza agentiilor guvernamentale de care raspunzi e mult prea mult pentru dansul", a spus, la randul sau, prim-vicepresedintele PD-L Theodor Stolojan.

El a calificat ordonanta emisa de Cabinetul Tariceanu drept "un caz clar de iresponsabilitate a guvernarii". Stolojan a afirmat ca "salarile si veniturile nerusinate" ale directorilor societatilor de stat arata limpede pierderea controlului asupra autoritatilor. "PD-L va castiga alegerile si vom pune ordine in aceste autoritati ale statului, pentru ca ceea ce s-a intamplat arata ce inseamna o democratie in care nu functioneaza insturmentele care o tin in echilibru", a mai spus Stolojan.