Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat vineri, la Craiova, ca intalnirea dintre premierul Tariceanu si sindicate reprezinta un "demers tardiv si ipocrit", nimic altceva decat o incercare disperata a Guvernului de a-si salva imaginea, transmite NewsIn.
"Dialogul premierului cu sindicatele a venit prea tarziu si a avut un rezultat previzibil. Este, de fapt, si anormal daca avem in vedere faptul ca de doi ani si jumatate Consiliul Economic si Social nu a mai functionat in Romania. Este, ceea ce reprezinta, aroganta si dispretul guvernarii de dreapta, care a refuzat sistematic dialogul cu partenerii sociali. Demersul de astazi este unul tardiv si ipocrit. Guvernul, in acest moment, incearca cu disperare sa-si salveze imaginea si doreste cu orice pret sa gaseasca un vinovat in afara propriilor lor politici si decizii", a spus Geoana.

Liderul PSD a adaugat ca initiativa majorarii salariilor profesorilor si cadrelor medicale nu poate fi considerata "pomana electorala“, deoarece majoritatea dascalilor si angajatilor din sistemul sanitar au votat, in 2004, cu Alianta Dreptate si Adevar, nu cu PSD. „Este, un lucru evident pentru toata lumea, ca situatia actuala din Romania se degradeaza din punct de vedere social si este cu atat mai revoltator cu cat am avut ani prelungiti de crestere economica importanta. Nu este vinovat profesorul debutant de la tara pentru faptul ca inflatia s-a dublat, ca pretul la alimente si energie creste cu 10-20% semestrial, ca dobanzile la credite cresc cu pana la 30%, ca accizele evaluate in euro se maresc, in timp ce moneda nationala se depreciaza, iar puterea de cumparare scade. De aceea, din punctul nostru de vedere, salariile profesorilor si a bugetarilor cu venituri mici pot si trebuie sa fie marite. Nici bursa de la Bucuresti, nici bursa de la New York, nici cea de la Londra nu se prabusesc din cauza acestei eventuale mariri“, a spus Geoana.

Acesta a precizat ca, in 2004, majoritatea profesorilor s-au lasat sedusi de "faimoasa scrisoare" a presedintelui Basescu si nu au votat cu PSD-ul. "Nu au votat cu PSD-ul, au votat, in principal, cu dreapta. S-au lasat sedusi profesorii de scrisoarea faimoasa a domnului Basescu din 2004 in care le promitea un statut social demn. Nici cadrele medicale nu voteaza in majoritate cu PSD“, a apreciat liderul PSD.

Liderul social-democrat a mai spus ca bani pentru majorarea salariilor exista, deoarece 35% din bugetul pe anul 2008 este inca necheltuit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.