Europarlamentarul PSD, Adrian Severin, a comentat la finele saptamanii trecute ca UE ar trebuie sa fie impartiala cand vine vorba de lupta politica interna din Romania, acuzand Comisia Europeana de partizanat cu anumite forte politice interne.
Acesta a adaugat ca UE ar trebui sa schimbe strategiile pe care le recomanda Romaniei in lupta impotriva corupriei, care nu au dus la progrese semnificative.

"In actiunea sa de verificare, Comisia Europeana s-a implicat, cu voie sau inconstient, in lupta politica interna din Romania, incepand sa actioneze prin directive care releva o pozitie partizana in domeniul competentelor exclusive ale institutiilor romane", a comentat Severin.

El a subliniat ca exista functionari europeni partizani si ca declaratiile publice, ale europarlamentarilor din Grupul Popular European (PPE) sustin o interpretare abuziva a angajamentelor pe care Romania si le-a luat fata de UE. O asemenea atitudine, cat si anumite strategii impuse de UE pot duce la "vulnerabilizarea institutiilor europene" si la un viitor raport de tara negativ.

"O problema pe care vreau sa o abordez este preocuparea noastra (a PSD-ului si, implicit, a Grupului Socialist European), in ceea ce priveste viitorul raport de tara in justitie. Problemele intre Comisia Europeana si Romania, gestionate de Guvernu roman. Solutiile care au fost gasite pana acum de autoritatile romane si de Comisia Europeana nu au condus la progrese corespunzatoare in domeniul luptei impotriva coruptiei", a explicat europarlementarul.

Pentru a-si sustine argumentele, Severin a indicat cazul ANI, o institutie care exista numai in Romania. In acest moment, functionarii UE se vad nevoiti sa apere ANI in lipsa performantelor concrete, a spus el. "Birocratii au putut sa puna in raport ca ANI va reprezenta o revolutie, ori acum, ei nu mai vor sa recunoasca in raport ca deocamdata revolutia nu s-a produs si sunt nevoiti sa explice de ce este buna ANI, dar de ce nu functioneaza. Nu cumva, si haideti sa fim sinceri, faptul ca aceasta institutie nu mai exista nicaieri, vorbeste de imprejurarea ca ea nu a putut functiona nicaieri si de aia altii n-au adoptat-o?",a spus el, potrivit NewsIn.

Astfel, "riscam ca, la sfarsitul toamnei sa avem un alt raport de tara negativ, care va face ca Romania sa fie unul dintre bolnavii Europei", a adaugat acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.