Problema atei chirurgicele importate din China, care s-a dovedit a fi nesterila a depasit granitele tarii si a ajuns sa fi dezbatuta si in Parlamentul European.

Europarlamentarul PD-L Marian Zlotea a solicitat miercuri, in cadrul plenului Parlamentului European, demararea unei anchete in Romania cu privire la utilizarea in spitalele romanesti a atei chirurgicale nesterile importata din China. Comisarul European pentru Sanatate Publica si Siguranta Alimentara, dna Androula Vassiliou, a fost sesizata de catre Marian Zlotea in legatura cu aceasta problema grava, care pune in pericol sanatatea si siguranta cetatenilor unui stat membru al Uniunii Europene.

Produsele chinezesti sunt ieftine, dar periculoase

Europarlamentarul a pus si problema demararii unei anchete la nivel European cu privire la importurile de produse care nu poarta marcajul CE, dar care sunt comercializate pe piata.

Ministerul Sanatatii din Romania stia, inca din luna august, de aceasta problema insa, in ciuda avertismentelor ca aceasta ar putea provoca imbolnaviri sau chiar decesul pacientilor, nu a stopat acest lucru la timp. Semnalul de alarma a fost tras abia dupa ce o pacienta a murit in spital din cauza unei infectii, alti pacienti fiind in acelasi pericol”, a declarat Zlotea.

Acesta a tras si un semnal de alarma la faptul ca tot mai multe produse aduse din China pun in pericol sanatatea si siguranta cetatenilor europeni, amintind de incidental recent cu dulciurile facute cu lapte praf contaminat cu melamina, importate tot din China.

Importam produse din China pentru ca sunt mai ieftine, dar cred ca Europa trebuie sa puna pe primul loc sanatatea cetatenilor sai. Avem nevoie de masuri urgente de verificare, pentru stoparea la timp a importurilor pe piata interna de produse ce pun in pericol sanatatea si siguranta cetatenilor”, a declarat in Parlamentul European Marian Zlotea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.