Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis sa trimita Agentiei Nationale de Integritate copii certificate ale declaratiilor de avere si ale declaratiilor de interese ale deputatilor si ale functionarilor publici parlamentari, relateaza NewsIn

Conducerea Camerei a decis, in urma unui memorandum intern, sa trimita aceste copii in perioada urmatoare. Conform afirmatiilor lui Valeriu Zgonea, secretar al Camerei Deputatilor, declaratiile trebuiau trimise mai demult, insa transmiterea lor a fost intarziata de faptul ca Agentia Nationala de Integritate nu avea dotarea si spatiul necesar stocarii lor. "Acum situatia s-a remediat, am luat act de cererea lor si le vom transmite", a precizat Zgonea.

Pana acum, ANI a facut solicitari punctuale privind declaratiile de avere sau de interese ale unor deputati. Ultima solicitare aprobata de catre Biroul Permanent este aceea a deputatului PD-L Stelian Fuia. De asemenea, Agentia Nationala de Integritate a mai verificat declaratiile de avere si de interese ale deputatului PD-L Stelian Dutu si al deputatului independent Daniela Buruiana.

Conform articolului 9 al Legii 144 din 2007 privind functionarea ANI, parlamentarii se numara printre categoriile care trebuie sa depuna la ANI declaratiile de avere si de interese.

Agentia de Integritate a sesizat, miercuri, Parchetul General cu privire la savarsirea infractiunii de fals in declaratii de catre deputatul PD-L Stelian Fuia, care ar fi incheiat, in calitate de director al Statiunii de Cercetare Fundulea, un contract cu firma la care era actionar. In urma cu o saptamana, Agentia Nationala de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul General pentru aceleasi fapte, dar referitoare la deputatul independent Daniela Buruiana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.