Parlamentarii parjolesc bugetul pe picior de plecare: Senatul si-a umflat cheltuielile pe 2009 cu milioane de euro bagati in sisteme de aer conditionat si purificare antimigrena.

Alesii si-au stabilit bugetul pe 2009 cu 20% mai mult decat limita stabilita de Ministerul Finantelor. Numai pentru dotari, senatorii si-au alocat 25 de milioane de lei.

In plina criza financiara, Executivul condus de premierul Calin Popescu Tariceanu primeste o noua lovitura. Dupa ce si-au marit pensiile, senatorii si-au marit si bugetul pentru anul viitor. Acesta depaseste cu aproximativ 20% limita impusa de Ministerul Finantelor. Astfel, valoarea totala a bugetului senatorial pentru 2009 se va ridica la 153 de milioane de lei, in timp ce Executivul a cerut sa nu fie depasita suma de 130 de milioane. Rezulta o depasire cu aproximativ 24 de milioane de lei noi.

Depasirea este echivalenta cu suma pe care senatorii si-au alocat-o pentru investitii si dotari.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.