Presedintele Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu si liderul grupului PNL Crin Antonescu au fost facuti si ei responsabili de conducerea liberalilor pentru situatia creata de adoptarea in parlament a legii de majorare cu 50% a salariilor profesorilor, au declarat pentru NewsIn surse liberale.

"Toti membrii Biroului Politic al PNL sunt extrem de suparati pe Bogdan Olteanu si pe Crin Antonescu. Olteanu putea opri adoptarea Legii, mai ales ca nu era pe ordinea de zi. Si Crin Antonescu a lipsit, iar grupul parlamentar al PNL a fost fara busola", au declarat, pentru NewsIn, surse liberale.

Dincolo de demiterea lui Cristian Adomnitei, criticile din interiorul partidului nu au ramas fara efect si pentru ceilalti vizati. Bogdan Olteanu i-a avertizat pe deputati ca va inchide sesiunea parlamentara daca insista sa dezbata initiativele populiste care greveaza bugetul pe 2009 si viitorul guvern.

"Am facut in aceste zile un apel foarte serios la liderii parlamentari si liderii politici pentru a pune un moratoriu in ce priveste masurile populiste cu efecte financiare semnificative care sa greveze viitorul Guvern. (...) Sigur ca in caz contrar si daca voi simti ca exista presiuni majore care sa afecteze securitatea nationala a Romaniei am la indemana prevederile articolului 66 din Constitutie. O sa inchid sesiunea atunci cand voi simti ca presiunile asupra securitatii nationale si bugetului national sunt prea mari ", a afirmat liberalul.

Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a adaugat ca nu stie ca vreunul din colegii sai din Biroul Politic al PNL sa se fi plans in cadrul sedintei de luni de lipsa sa de atitudine in cadrul dezbaterilor la legea de majorare a salariilor profesorilor.

"Cunoasteti foarte bine punctul de vedere al partidului, care sunt responsabilitatile, probabil s-a discutat la sedinta partidului. Nu mi s-a comunicat ca cineva ar fi avut vreo discutie cu mine sau despre mine pe aceasta tema", a declarat liberalul.

Initial, Olteanu se aratase sceptic ca printre colegii sai ar exista unii care sa se planga de el in absenta (presedintele Camerei a plecat mai devreme de la sedinta PNL pentru o intalnire cu presedintele Camerei Deputatilor din Cehia, n.r.). "Ma indoiesc profund ca cineva s-ar fi gandit sa exprime un punct de vedere despre mine in lipsa mea", a adaugat Olteanu, care a mai spus ca presupune ca in PNL "e vorba de oameni de bun simt in conducerea liberala" care nu critica persoane in lipsa.

Presedintele Camerei a refuzat sa comenteze demiterea lui Adomnitei. "Nu cunosc, eu am fost in plen. Va caut eu mai tarziu", le-a raspuns ironic Olteanu jurnalistilor care ii cereau sa comenteze demiterea ministrului Educatiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.