Primarul Sectorului 4, Adrian Inimaroiu, a fost audiat, ieri, aproximativ patru ore, la Parchetul Judecatoriei sectorului 4 al Capitalei. Pe numele sau a fost inceputa urmarirea penala pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, intrucat ar fi prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ 400.000 de euro. in fosta sa calitate de consilier al Consiliului Local al sectorului 4, in perioada 2000 - 2004, Inimaroiu a facut parte din Comisia de vanzare a spatiilor comerciale.

Anchetatorii sustin ca Inimaroiu si alti patru membri ai Comisiei ar fi vandut abuziv, la un pret subevaluat, doua centre comerciale de pe raza sectorului 4, respectiv in Aleea Castanilor si Piata Straduintei. Pana in prezent s-au facut mai multe expertize contabile, conform prim-procurorului Parchetului TMB, Dragos Nestor. Inimaroiu a plecat pe furis, ieri, de la Parchet, cu o masina a Ministerului Public, refuzand orice contact cu presa.

Ulterior, a aparut la o emisiune tv, unde si-a motivat gestul de a fugi prin faptul ca se grabea. Desi, timp de 10 minute a sustinut ca nu are calitatea de invinuit in dosar, Inimaroiu a aflat - in direct de la procurori - ca este urmarit penal. El a negat orice implicare in vanzarea ilegala a spatiilor si a pus totul pe seama "intereselor mafiei economice". Primarului i s-au aratat niste expertize pe care urmeaza sa le studieze, urmand ca viitoarea intalnire cu procurorii sa aiba loc vineri. Mai mult, Inimaroiu a dezvaluit, tot la tv, ca ar fi primit un sms prin care i s-a spus sa stea in banca sa. "Chiar daca imi voi terfeli imaginea, voi lupta pana la capat", a mai spus primarul de la 4.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.