Agentia de Integritate a sesizat luni Parchetului de pe langa Judecatoria Avrig cu privire la savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata de catre primarul orasului Talmaciu, Constantin Barbu, dupa ce s-au constatat neconcordante intre declaratiile sale de avere, informeaza NewsIn
"Urmare analizarii datelor mentionate in declaratia de avere depusa in data de 09.01.2008 si compararii acestora cu datele mentionate in declaratiile de avere inregistrate anterior, s-au constatat neconcordante vadite constand in savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata, prevazuta de art. 290 Cod penal", se arata in comunicat.
Documentul precizeaza ca Agentia de Integritate a fost sesizata cu privire la averea dobandita, la conflictele de interese si la starea de incompatibilitate in care s-ar afla primarul din localitatea sibiana Talmaciu. Constantin Barbu este membru al Partidului Social Democrat.

Agentia Nationala de Integritate are ca atributii principale asigurarea exercitarii functiilor si demnitatilor publice in conditii de impartialitate, integritate si transparenta. Institutia trebuie sa verifice averile dobandite in perioada exercitarii mandatelor, a indeplinirii functiilor si demnitatilor publice si sa sesizeze conflictele de interese si incompatibilitatile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.