Senatorul PSD Ilie Sarbu a declarat luni ca i s-a propus "intr-o discutie pe principiu" cu conducerea partidului sa fie presedintele Senatului, daca Nicolae Vacaroiu pleaca la Curtea de Conturi, si a acceptat, dar nu a fost o discutie oficiala si nici nu s-a votat in acest sens, transmite corespondentul NewsIn.

"Daca va fi cazul, accept. Dupa Biroul Permanent a avut loc o discutie de principiu. Nu a fost un vot in Biroul Permanent. La discutia la care am participat doar eu am fost intrebat", a sustinut senatorul social-democrat. El precizat ca o decizie finala va fi luata dupa ce legea Curtii de Conturi va fi promulgata, iar Vacaroiu, care e propunerea PSD pentru sefia institutiei, se va hotari sa renunte la Senat.

Luni, surse din PSD au declarat pentru NewsIn ca vicepresedintele PSD Ilie Sarbu va fi, cel mai probabil, cel desemnat de formatiune pentru a ocupa functia de presedinte al Senatului, daca Nicolae Vacaroiu va deveni presedinte al Curtii de Conturi.

Pesedistii asteapta ca presedintele Basescu sa promulge legea Curtii de Conturi pentru a anunta public succesorul lui Nicolae Vacaroiu, insa in partid s-a ajuns la un acord de principiu ca Ilie Sarbu, care este si secretar al Senatului acum sa preia acest post, mai spun aceleasi surse.

Pe de alta parte, presedintele Partidului Social Democrat, Mircea Geoana, un alt nume vehiculat pentru ocuparea acestei functii, a negat luni ca ar viza sa preia sefia Senatului, dar a lasat sa se inteleaga ca ar dori ca, intr-un astfel de post, ar dori sa vina un coleg de partid cu experienta, eventual cu o functie de conducere in camera superioara a Parlamentului.

Geoana a mai precizat ca tema inlocuirii lui Nicolae Vacaroiu de un alt social-democrat, intre care si Ilie Sarbu, nu a fost discutata in sedinta Biroului Permanent National al partidului, pentru ca seful statului nu a promulgat Legea referitoare la Curtea de Conturi. Dupa promulgarea legii, a subliniat Geoana, va avea loc o intalnire a conducerii PSD care va desemna succesorul lui Nicolae Vacaroiu si la care se va da si un vot formal daca Vacaroiu este cel desemnat la Curte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.