Curtea de Apel Bucuresti a decis, luni, sa trimita la Tribunalul Bucuresti dosarul in care fostul ministru al Justitiei, Rodica Stanoiu, a contestat verdictul de politie politica dat de CNSAS.

Asfel, magistratii au admis exceptia de necompetenta in favoarea Tribunalului Bucuresti, exceptie ridicata de CNSAS.

Astfel, dupa ce legea CNSAS a fost declarata neconstitutionala, s-a schimbat competenta instantelor, Tribunalul devenind prima instanta de judecata care se poate pronunta asupra unei eventuale colaborari cu politia politica.

Colegiul CNSAS a respins, pe 6 februarie 2007, contestatia depusa de Rodica Stanoiu, mentinand verdictul initial de politie politica in cazul ei.

Stanoiu a primit primul verdict de politie politica pe 7 decembrie 2006, dupa ce Colegiul CNSAS a decis, urmare a unor expertize grafologice, ca ei ii apartineau notele informative semnate sub pseudonim "Sanda".

Dupa ce a fost audiata prima oara de CNSAS in vara anului trecut, Stanoiu, fost ministru al Justitiei in timpul guvernarii Nastase, a demisionat din PSD pentru a nu implica partidul in scandalul provocat de aparitia dosarului sau de Securitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.