Pesedistii asteapta ca presedintele Basescu sa promulge legea Curtii de Conturi pentru a anunta public succesorul lui Nicolae Vacaroiu, insa in partid s-a ajuns la un acord de principiu ca Ilie Sarbu, care este si secretar al Senatului acum sa preia acest post, mai spun aceleasi surse.

Pe de alta parte, presedintele Partidului Social Democrat, Mircea Geoana, a negat astazi ca ar viza sa preia sefia Senatului, dar a lasat sa se inteleaga ca ar dori ca, intr-un astfel de post, ar dori sa vina un coleg de partid cu experienta, eventual cu o functie de conducere in camera superioara a Parlamentului.

"Presedintele PSD nu are nici un interes sa mearga in aceasta functie, in acest moment, nu am un interes pentru a merge pentru doua-trei sau patru saptamani in aceasta functie chiar daca este o functie importanta in stat. Aceasta vine in contradictie cu obligatiile morale pe care le am la partid. In rest, toti colegii mei sunt eligibili, (...) indiferent de functia pe care o au in partid sau in conducerea Senatului.(...) Nu este cazul sa aducem pe cineva care nu are experienta", a spus Mircea Geoana.

Geoana a mai precizat ca tema inlocuirii lui Nicolae Vacaroiu de un alt social-democrat, intre care si Ilie Sarbu, nu a fost discutata in sedinta Biroului Permanent National al partidului, pentru ca seful statului nu a promulgat Legea referitoare la Curtea de Conturi. Dupa promulgarea legii, a subliniat Geoana, va avea loc o intalnire a conducerii PSD care va desemna succesorul lui Nicolae Vacaroiu si la care se va da si un vot formal daca Vacaroiu este cel desemnat la Curte.