"In mod firesc ne gandim la dezvoltarea infrastructurii Ardealului. In continuare credem ca Ardealul a fost neglijat a perioada foarte lunga de timp. E nevoie de mai multi bani si de mai multa atentie privind dezvoltarea Ardealului“, a declarat Marko Bela.

Liderul UDMR a mai spus ca nu numai infrastructura rutiera si comunicatiile trebuie dezvoltate in Ardeal, ci si reteaua de invatamant, sanatate, dar si alte domenii sociale.

Marko Bela este nemultumit de faptul ca lucrarile la Autostrada Transilvania avanseaza foarte greu. "Eu m-am asteptat ca in aceasta toamna prima portiune sa fie predata. Eu am inteles ca ei au gata o portiune de 30 de kilometri, nu cinci kilometri, dar nu poti intra sau iesi de pe autostrada. Si la Arad, coridorul IV Pan European trebuia sa avanseze mult mai mult, mai ales ca aici se lucreaza din bani europeni. Problema jenanta este ca noi nu putem circula nici in Ardeal si nici Romania“, a afirmat presedintele UDMR.

El a comparat situatia din Romania cu cea din tara vecina Ungaria. "Eu stiu ca in Ungaria sunt probleme economice foarte seriose, dar, totusi, in continuare se construiesc autostrazi. Ungaria are o suprafata de 93.000 de kilometri patrati si are peste 1.000 de kilometri de autostrazi. Noi avem 237.000 de kilometri patrati, aproape de doua ori si jumatate mai mult si avem, asa cu bunavointa, numai 260 kilometri de autostrada. Este clar ca avem o ramanere in urma destul de mare“, a sustinut Marko Bela.

Presedintele UDMR participa, luni, la Arad, la o serie de manifestari dedicate comemorarii celor 13 generali ucisi in Revolutia de la 1848-1849. Manifestarile sunt organizate la Obeliscul celor 13 generali, precum si in Parcul Reconcilierii romano-maghiare din municipiul Arad.