Prim-vicepresedintele PD-L, Theodor Stolojan, a acuzat astazi Guvernul de incompetenta si a sustinut ca Executivul, alaturi de PSD, a pornit caruselul pomenilor electorale, din teama de a nu pierde alegerile legislative, informeaza NewsIn.

"Domnii Tariceanu, Varujan si ceilalti colegi ai dansilor din Guvern au oferit ieri (n.r.- joi) o imagine intregii tari de oameni jalnici si ipocriti, incompetenti si care fug de raspundere in situatii de criza", a declarat astazi intr-o conferinta de presa, prim-vicepresedintele PD-L Theodor Stolojan.

Liderul PD-L a acuzat "complicitatea PNL cu PSD si santajul periodic Geoana-Tariceanu" care nu poate inlocui o buna guvernare si a sustinut ca Romania a avut parte de un Guvern lipsit de mandat popular si aflat sub controlul parlamentarilor PSD. "PSD si-a ales cea mai perfida postura. PSD a devenit partidul care isi poate permite orice crima fara sa lase amprente", a atacat Stolojan.

Liderul PD-L a mai vorbit si despre "cacealmaua in care liberalii fac politica socialista a PSD" si a acuzat cele doua formatiuni ca "si-au batut joc de averea natiunii si acum se arata ingijorati de catastrofa pe care au creat-o". "Tariceanu si cu acesti incompetenti au inceput caruselul pomenilor electorale, impreuna cu Geoana si PSD se tem de alegeri si vor sa cumpere ceea ce nu pot castiga", a acuzat Stolojan.

El s-a referit in continuare la atacul Guvernului a legii promovate de PD-L privind majorarea pensiilor pentru grupele de munca I si II, o initiativa despre care Stolojan a spus ca a avut drept scop corectarea unei nedreptati sociale.

Liderul PD-L i-a acuzat pe premierul Tariceanu si pe presedintele PSD, Mircea Geoana, ca "au pus bugetul tarii pe butuci" si a afirmat ca electoratul ii poate stopa, pe 30 noiembrie, "sa falimenteze Romania".

Premierul Calin Popescu Tariceanu a contestat ieri, la Curtea Constitutionala modificarile operate la 23 septembrie de deputati, prin care s-a marit cu 50% si respectiv 25% punctul de pensie la categoriile I si, respectiv, II, Guvernul considerand ca este neconstitutionala adoptarea acestei legi.

Guvernul, in numele caruia a semnat sesizarea premierul Calin Popescu Tariceanu, a invocat nerespectarea procedurii parlamentare in privinta modificarii Legii 19/2000, care a fost operata de deputati in urma cu aproximativ doua saptamani.

Actul normativ privind cresterea punctului de pensie pentru grupele I si II de munca nu precizeaza sursele de finantare si contravine principiului constitutional privind egalitatea cetatenilor in fata legii, a explicat joi seful SGG, Gabriel Berca, ratiunea contestarii legii la CCR.

Legea prevede o crestere de 50% a punctului de pensie pentru cei incadrati in grupa intai de munca si reducerea cu 50% a varstei de pensionare (la un an de munca se reduce varsta de pensionare cu 6 luni) si o crestere de 25% a punctului de pensie pentru cei din grupa doi de munca, precum si o reducere a varstei de pensionare cu 25% (la un an de munca se reduce varsta de pensionare cu 3 luni). Potrivit legii adoptate de deputati, pensiile majorate ar trebui acordate de la 1 ianuarie 2009.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.