Presedintele Curtii de Apel Bucuresti (CAB), Nicolae Florescu, trebuie sa decida ce sectie va judeca cererea Monei Musca de revizuire a sentintei prin care a pierdut definitiv procesul cu CNSAS, deoarece atat Sectia civila, cat si Sectia de contencios administrativ considera ca nu sunt competente, informeaza NewsIn.
La termenul de astazi, magistratii Sectiei a III-a civila au decis sa trimita catre presedintele Curtii de Apel dosarul care se refera la contestatia Monei Musca impotriva deciziei CAB, ce a confirmat in 2007 verdictul de politie politica dat de CNSAS.

Daca una din sectiile amintite mai sus ar solutiona procesul fara sa fie competenta functional, ar exista riscul ca judecata sa fie reluata, a explicat reprezentantul CNSAS, joi, la iesirea din sala de judecata.

Urmatorul termen al procesului nu a fost anuntat deocamdata, fiind asteptata decizia presedintelui CAB.

Pe 11 iulie, Curtea de Apel Bucuresti a fixat pentru 2 octombrie primul termen al procesului in care Mona Musca cere revizuirea deciziei instantei din martie 2007, prin care i s-a respins solicitarea de desfiintare a verdictului de politie politica dat in cazul ei de CNSAS.

Mona Musca le-a cerut magistratilor Curtii de Apel, in decembrie 2006, sa desfiinteze decizia CNSAS, dar solicitarea i-a fost respinsa in martie 2007, printr-o hotarare definitiva si irevocabila.

Mona Musca a decis sa conteste acesta decizie a Curtii de Apel printr-o cale extraordinara de atac (n.r. revizuire), care se exercita la aceeasi instanta, numai in anumite conditii prevazute de Codul de Procedura Civila. Actiunea a fost inregistrata pe rolul Sectiei de contencios administrativ, dar magistratii au decis ca nu este de competenta acestei sectii sa judece litigiul dintre Mona Musca si CNSAS. Dosarul a fost trimis, pe un circuit intern, la Sectia civila a Curtii de Apel.

In cazul Mona Musca, procurorii Parchetului General au dispus, la data de 14 august 2008, inceperea urmaririi penale pentru fals in declaratii, in legatura cu declaratia pe propria raspundere data de fostul deputat privind colaborarea cu fosta securitate. Astfel, Mona Musca a dat o declaratie pe proprie raspundere, cand a devenit parlamentar, ca nu a colaborat cu fosta securitate, dar CNSAS a stabilit, ulterior, ca fostul deputat a facut politie politica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.