Premierul Calin Popescu Tariceanu a contestat la Curtea Constitutionala modificarile operate la 23 septembrie de deputati, prin care s-a marit cu 50% si respectiv 25% punctul de pensie la categoriile I si, respectiv, II, Guvernul considerand ca este neconstitutionala adoptarea acestei legi, transmite NewsIn.
Guvernul, in numele caruia a semnat sesizarea premierul Calin Popescu Tariceanu, a invocat nerespectarea procedurii parlamentare in privinta modificarii Legii 19/2000, care a fost operata de deputati in urma cu aproximativ doua saptamani. Premierul a fost de parere, potrivit unor surse de la Palatul Victoria, ca adoptarea unei astfel de legi - pe de o parte - incarca prea mult bugetul si, in plus, a fost aprobata fara sa fi fost dezbatuta pe articole. Practic, procedura de adoptare a legii este cea invocata de Guvern in sesizarea de neconstitutionalitate pe care a inaintat-o CCR.

Modificarile la care se refera legea sporesc cu 50% punctul de pensie pentru cei care se incadreaza in categoria I de munca si cu 25% punctul de pensie pentru categoria a II-a de munca, adica acelea considerate de munca grea sau deosebit de grea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.