Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat joi ca Nicolae Vacaroiu e "bun oriunde" si ca senator si ca posibil presedinte al Curtii de Conturi si a evitat sa se pronunte asupra vreunuia din numele vehiculate ca succesori la presedintia Senatului, relateaza NewsIn.

Iliescu a precizat ca la partid nu s-a discutat inca daca Nicolae Vacaroiu va fi propus pentru presedintia Curtii de Conturi, dar a spus, ca "numai asa in particular" stie ca presedintele Senatului e interesat de o asemenea functie.

Fostul sef de stat a apreciat apoi calitatile lui Vacaroiu, sustinand ca el e bun "oriunde". "El e bun oriunde, a fost unul din cei mai constiinciosi senatori, dincolo de functia de presedinte de Senat, unde a facut o treaba serioasa, si ca senator a fost foarte constiincios (...) saptamana de saptamana se intalneste cu alegatorii in Arges, soseaua de centura a Pitestiului se datoreaza si lui Nicolae Vacaroiu", a declarat Iliescu, la finalul unor dezbateri organizate de PSD despre programele de dezvoltare. Iliescu a mai sustinut ca Pitestiul este singurul oras cu sosea de centura si ca, de exemplu, "Bucurestiul n-a miscat niciun pas" in acest sens. "E un meserias bine pregatit pentru domeniu, deci oricare solutie e binevenita", a adaugat el.

Liderul social-democrat a evitat insa sa se pronunte in favoarea unuia dintre pesedistii aflati in carti pentru a prelua functia de presedinte al Senatului daca Vacaroiu renunta la ea. "O sa fie o chestiune de interimat foarte scurt. Nu stiu, n-am discutat (despre nume, n.r). E greu sa ma pronunt, e o chestie secundara, facem interimat pentru circa o luna, nu e o problema esentiala", a adaugat el.

Iliescu a fost interpelat de ziaristi cu intrebari despre posibilitatea ca Vacaroiu sa paraseasca Senatul la finalul conferintei de presa dedicata evenimentului "Ziua Europeana socialista a dezvoltarii". Iliescu i-a mustrat pe ziaristi ca sunt preocupati tot de subiecte de politica interna si nu au pus nicio intrebare invitatilor din PE care au conferentiat despre politicile de dezvoltare. "N-aveati chiar niste intrebari sa le spuneti? De aia au facut o conferinta de presa ca sa raspunda la intrebarile ziaristilor. Asta produce si o anumita impresie- romanii sunt total dezinteresati de aceasta tema", a mai spus Iliescu.

Surse din PSD sustin ca printre posibilii succesori ai lui Vacaroiu se numara Mircea Geoana, Doru Ioan Taracila, Serban Nicolae si chiar Cristian Diaconescu.

Nicolae Vacaroiu insusi a confirmat aceste informatii declarand joi ca PSD are "un portofoliu suficient" pentru presedintia Senatului, daca se decide in partid ca el sa plece la Curtea de Conturi, printre succesorii pe care i-a indicat numarandu-se Mircea Geoana, Doru Ioan Taracila si Serban Nicolae.

"Nu am luat o decizie daca ma duc la Curtea de Conturi, vom avea o discutie la partid. N-avem o lege promulgata, iar daca se intampla (sa plece el la Curtea de Conturi, n.r), lucrurile sunt foarte simple, avem un Regulament, avem o decizie a CCR, atunci grupul PSD propune un alt candidat pentru functia de presedinte", a detaliat Vacaroiu. Intrebat pe cine ar putea propune PSD la presedintia Senatului, Vacaroiu a declarat: "Dl. Geoana, dl. Taracila, dl Serban Nicolae, avem un portofoliu suficient".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.