"In Biroul Permanent s-a votat retragerea sprijinului politic pentru Ion Raducanu, asta inseamna si excluderea lui din partid, pentru comportamentului lui in afara partidului total neavenit si neadecvat. Noi avem un protocol cu PNTCD (n.r. - protocol de colaborare administrativa incheiat dupa alegerile locale cu PNTCD si PNL), noi ne-am dus acolo sa guvernam impreuna, nu sa ne rezolvam orgoliile personale si sa avem lupte care nu aduc beneficii nimanui. Cand suntem la putere, incepem sa avem filozofii”, a declarat corespondentului NewsIn presedintele PSD Timis, Ilie Sarbu.

Potrivit lui Sarbu, Ion Raducanu, devenit consilier local imediat dupa ce a pierdut alegerile pentru functia de primar al municipiului Timisoara, isi va pierde functia de consilier.

Practic, in sedinta de consiliu local de marti de la Primaria Timisoara, Ion Raducanu a avut mai multe discutii in contradictoriu cu primarul Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, pe diverse proiecte de hotarari cu privire la rectificarea bugetului, a sumelor alocate din fondul de rulment si cu privire la majorarea pretului pentru colectarea gunoiului menajer.

Primarul Gheorghe Ciuhandu a declarat miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, ca alianta post-electorala PNTCD-PSD-PNL nu va putea functiona in aceste conditii. „Acest gen de colaborare nu am sa-l accept. Cer PSD-ului sa isi revizuiasca atitudinea. De fapt, astazi am avut o discutie cu Ilie Sarbu si i-am cerut sa ia masuri. Voi spune populatiei orasului, la momentul potrivit, tot ce trebuie sa stie legat de aceasta alianta. Daca aceasta alianta nu este reciproca, vom face o analiza a situatiei si vom vedea ce trebuie facut. (...) Doresc o colaborare, dar aceasta colaborare sa fie reciproca. Altfel, mai bine ma lipsesc de acesti tovarasi de drum”, a declarat, miercuri, primarul PNTCD, Gheorghe Ciuhandu.

Imediat dupa alegerile locale, PSD Timis a semnat un protocol de colaborare administrativa cu PNTCD si PNL, colegi de alianta electorala, prin care s-a convenit asupra sustinerii in cadrul sedintelor de CL a proiectelor de hotarare care vor urma in ceea ce priveste 120 de obiective. In urma protocolului, PSD a putut numi un vicepresedinte la CJ Timis- Adam Craciunescu si un viceprimar al Timisoarei- Sorin Grindeanu.

Biroul Permanent al PSD Timisoara va fi convocat joi, pentru a discuta cine va fi noul presedinte al fililialei municipale. Pentru aceasta functie ar putea fi propus Sorin Grindeanu, viceprimarul Timisoarei.