"Autoritatile locale covasnene au aratat in ultima vreme un interes deosebit pentru identitatea vizuala a zonei. Aceasta este data insa de cea mai pregnanta, mai puternica si mai des intalnita imagine pe care o poti intalni, imaginea pe care o poti intalni dupa 18 ani de administratie UDMR in zona, si o cvasiprezenta la guvernare – magazinele second hand", a declarat, miercuri, liderul Organizatiei de Tineret a PD-L Covasna, Dan Suciu, indicand spre afisul cu "Sfantu-Gheorghe, oras second hand".

In municipiu pot fi vazute cateva zeci de magazine second hand, multe dintre acestea concentrate chiar in centrul orasului si niciodata in lipsa de clienti. De la second hand-uri pentru copii, pentru adulti, specializate pe incaltaminte sau haine, aceste magazie au aparut ca ciupercile in ultimii ani, iar potrivit reprezentantilor PD-L, mai mult de jumatate din spatiile comerciale din Sfantu-Gheorghe sunt inchiriate pentru aceste second hand-uri sau turkalo, cum se numesc in limba maghiara.

Potrivit lui Suciu, prezenta acestor magazine intr-un numar atat de mare si faptul ca sunt mereu pline indica saracia oamenilor de aici si faptul ca nu isi permit sa mai dea bani decat pe "zdrente" importate din occident, transmite NewsIn.