"Vor fi resurse. Bineinteles ca acest lucru va influenta prioritatile. Un Guvern trebuie sa stabileasca unde da bani mai multi si unde mai putin. Eu cred ca salariile, veniturile cadrelor didactice pot fi considerate ca o prioritate. Sa vedem care vor fi domeniile care vor fi influentate de aceasta masura", a declarat Marko.

Liderul UDMR a tinut sa se delimiteze de anumite "calificative" facute de alti actori politici cu privire la decizia maririi salariilor cadrelor didactice, respectiv acuzatiile de "populism" si "demagogie". Liderul Uniunii a afirmat ca, in opinia sa, masura adoptata de Parlament a fost una necesara.

Premierul Tariceanu a calificat votul deputatilor privind majorarea cu 50% a salariilor cadrelor didactice ca fiind un gest de "superpopulism", precizand ca majorarea nu este sustenabila economic, iar parlamentarii ar fi trebuit sa se gandeasca de unde vor lua bani pentru cresterea salariilor.

Tot miercuri, presedintele Traian Basescu a anuntat ca va promulga legea privind majorarea cu 50% a salariilor cadrelor didactice, cu ocazia deschiderii anului universitar la Universitatea "Ovidius" din Constanta.

Camera Deputatilor, for decizional, a adoptat marti, in unanimitate, cu 254 de voturi pentru, legea prin care salariile cadrelor didactice se majoreaza cu peste 50% incepand de la 1 octombrie, actul normativ mergand spre promulgare la presedintele Romaniei.