Presedintele Grupului Popularilor Europeni (PPE-DE) din Parlamentul European, Joseph Daul, a declarat intr-o conferinta de presa ca recuperarea functiei de ministru al justitiei de catre Monica Macovei ar fi o solutie concreta in lupta impotriva coruptiei in Romania.
“Daca este un domeniu care nu este negociabil nici in ruptul capului, acesta este coruptia. Trebuie ca Romania sa iasa din acest dosar”, a afirmat liderul PPE-DE. Intrebat ce solutii concrete vede pentru ca acest lucru asa aiba loc, Daul a precizat ca Romania a avut un ministru al justitiei senzational, pe doamna Macovei si pentru starpirea coruptiei, PD-L ar trebui sa castige alegerile si sa “o puna la locul sau”.

Joseph Daul a mai cerut PD-l-ului sa fie prudent, sa nu promita ceea ce nu poate indeplini. Potrivit acestuia, Romania trebuie sa gestioneze cu grija anumite dosare, mai ales ca este o perioada internationala de crize. Aceste dosare sunt: cresterea ratei dobanzilor, dosarul de securitate, energie si crima si cel de securitate alimentara si agricultura.

PD-L “trebuie sa foloseasca un limbaj clar, direct, care sa nu fie populist” a adaugat acesta, intrucat este nevoie in primul rand de coeziune sociala.

“Nu putem sa cheltuim banii oricum, decat daca dispunem de acesti bani, avem nevoie de o economie care sa mearga bine si de lichidarea coruptiei”, a precizat europarlamentarul. El a subliniat ca “in Franta, socialistii au depasit intotdeauna banii pe care nu-i aveau”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.