Presedintele PD-L, Emil Boc, a declarat ca instituirea pensiei minime garantate de 350 de lei este unul din principalele angajamente ale PD-L, alaturi de mentinerea cotei unice si de construirea a 864 de kilometri de autostrada, potrivit NewsIn.
"Noi nu am venit in fata romanilor cu promisiuni desarte care sa ne duca in derizoriu. De aceea, pensia minima garantata de 350 de lei si construirea a 836 de kilometri de autostrada sunt, alaturi de mentinerea cotei unice de impozitare, ofertele cu care venim in fata electoratului", a spus Boc, in cadrul unei dezbateri legate de programul de guvernare al PD-L, referindu-se la promisiunile majore cu care democrat-liberalii spera sa atraga voturile alegatorilor.

Potrivit democrat-liberalilor, nivelul pensiei minime garantate a fost fixat in functie de valoarea cosului zilnic, al carui cuantum se ridica la 350 de lei pe luna. Principala categorie vizata de introducerea pensiei minime garantate sunt pensionarii foarte varstnici din agricultura care acum nu mai pot munci nici macar in propria gospodarie.Masura ar urma sa fie introdusa inca din anul 2009, iar, in total, 1,2 milioane de pensionari ar urma sa beneficieze de ea, in conditiile in care efortul bugetar s-ar cifra la 300 de milioane de euro.

Pe de alta parte, Emil Boc a criticat oferta electorala a PSD pe care a catalogat-o demagogica, mentionand propunerea lui Mircea Geoana ca romanilor care se intorc in tara sa li se acorde o prima de instalare de 25.000 de euro. Boc a contestat chiar fundamentele politicilor social-demcorate de asistenta sociala, sustinand ca "social-democratia tine omul captiv in mana statului, iar atunci omul nu este liber".

La randul sau prim-vicepresedintele PD-L Theodor Stolojan a criticat si intentia PSD de a renunta la cota unica de impozitare. "Constatam demagogia unui partid care doreste sa reduca impozitul pe venit la 10% la cei cu venituri mici si sa-l impoziteze, nu se stie cu cat, pe cel al persoanelor cu venituri mai mari. Ce nu se ia in calcul este ca impozitul pe veniturile din salarii de 16% este unul dintre cele mai mici din Europa", a afirmat Stolojan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.