Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a anuntat ca a fost invitat de premierul Calin Popescu Tariceanu sa participe, marti, la discutiile primului ministru cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, despre problemele din justitie, informeaza NewsIn.
Ministrul Predoiu a mai aratat ca, pana in acest moment, in bugetul Ministerului Justitiei au intrat 711 milioane de lei pentru plata drepturilor salariale ale magistratilor, drepturi recunoscute prin hotarari judecatoresti. Suma totala la care ar urma sa se ridice acest tip de cheltuieli nu este, insa, cunoscuta. „Acest lucru nu-l poate spune nimeni. Orice cifra este hazardata, deoarece inca exista procese pe rol”, a aratat Predoiu.

Reformarea Directiei "Cetatenie" din cadrul MJ a fost un alt subiect al conferintei, ministrul sustinand ca a facut demersuri pentru suplimentarea personalului, pentru simplificarea procedurilor de lucru in cadrul Directiei, toate acestea in vederea eficientizarii sistemului de lucru. „Acest demers nu inseamna o vanatoare de vrajitoare, nu vrem sa schimbam pe nimeni de acolo. Dorim doar eficientizarea directiei”, a completat Predoiu.

Ministrul Justitiei a mai anuntat ca a fost finalizat noul Cod civil, proiect care va fi trimis Parlamentului, pentru dezbatere, in cel mai scurt timp.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.