Parlamentul va intra in vacanta in jurul datei de 15-20 octombrie pentru a le putea permite alesilor sa mearga in campanie electorala, a declarat secretarul Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, potrivit NewsIn.
Zgonea a precizat ca Biroul Permanent al Camerei a solicitat grupurilor parlamentare sa-si mobilizeze in perioada urmatoare deputatii pentru ca pana pe 15 octombrie sa treaca de plen cele 233 de proiecte de legi aflate pe ordinea de zi. "Nu va ascund, la 1 noiembrie incepe campania, astel, ca intodeauna la patru ani, undeva la inceputul lunii octombrie, 15-20 octombrie, Camera Deputatilor si Senatul iau aceasta decizie de a trimite parlamentarii in circumscriptii pentru activitate electorala pentru ca toata lumea se concentreaza pentru mandatul urmator", a explicat deputatul PSD.

Valeriu Zgonea a mai detaliat ca din cele 233 de proiecte de legi, 32 sunt in procedura de urgenta, noua sunt prioritati legislative ale guvernului si 11 sunt reexaminari ale presedintelui. Printre legile prioritare enumerate de Zgonea sunt statutul personalului didactic, prin care se acorda o crestere cu 50% a salariilor profesorilor, Codul Fiscal, reexaminarea legii 10/2001, gospodarirea integrata a zonei costiere. "Incercam ca pana pe 15 octombrie sa finalizam aceste proiecte de legi", a spus el.

Secretarul Camerei s-a aratat optimist ca deputatii vor avea timp suficient sa treaca peste cele 200 de proiecte. El a dat un exemplu din "istoria Camerei Deputatilor", intre 2001-2004, cand intr-o saptamana au fost votate 400 de proiecte. Zgonea a spus ca deputatii se pot reuni in sedinte in timpul campaniei electorale ori de cate ori este nevoie, chiar si in campanie, pentru ca acest legislativ isi continua activitatea pana la constituirea celui rezultat dupa alegeri.

Chiar daca pleaca in campanie, parlamentarii isi vor primi salariul, acest lucru pentru ca munca de campanie e asimilata activitatii in circumscriptii.

Alegerile parlamentare se vor desfasura pe 31 noiembrie, iar candidaturile pot fi depuse pana in 21 octombrie. Campania va incepe in 31 octombrie si se va incheia in 29 noiembrie, la ora 7.00.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.