Theodor Stolojan, propunerea PD-L la functia de prim-ministru, a acuzat Guvernul, sambata, la Cluj, ca a reusit sa tripleze, in ultimii patru ani, datoria externa a Romaniei, din cauza consumului, transmite corespondentul NewsIn.

"Nu doresc sa discut acum e vulnerabilitatilec create in economie de catre aceasta guvernare lipsita de responsabilitate. Domnul Tariceanu uita sa ne spuna, de fiecare data, ca in acesti patru ani de zile, datoria externa a Romaniei s-a triplat, de la 21 de miliarde de euro, la peste 65 de miliarde de euro. Si pentru ce? Pentru cinci kilometri de autostrada? O datorie externa triplata in special datorita consumului”, a spus Stolojan celor aproximativ 1.200 de membri si simpatizanti PD-L aflati in sala Casei de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca.

Candidatul PD-L la functia de premier, a mai afirmat ca patru ani nu sunt suficienti pentru a atinge un standard de viata european, insa urmatorii patru ani sunt decisivi.

„A ajunge la un standard de viata european nu se poate realiza in patru ani de zile. Este nevoie de un efort de o perioada mai lunga de timp, de trei patru cicluri electorale, dar noi suntem convinsi ca urmatorii patru ani sunt decisivi pentru a face aceasta schimbare radicala in modul de guvernare, in a nu mai irosi resursele tarii”, a spus Stolojan.

El a promis ca, la finalul eventualei guvernarii PD-L 2009-2012, salariul mediu in Romania va fi de 905 euro pe luna, fata de 490 de euro in prezent, iar pensia medie in Romania va ajunge la 405 euro pe luna fata de 160 de euro in prezent. Totodata, democrat-liberalii au promis introducerea in 2009 a pensiei sociale minim garantate, de 350 de lei pe luna, pentru un numar de 1,2 milioane de pensionari care in acest moment au pensii mai mici de aceasta valoare.

La lansarea componentei de infrastuctura din programul de guvernare al PD-L pe 2009-2012, de la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca, au participat sute de membri si simpatizanti PD-L, precum si mai multi lideri de partid, printre care Theodor Stolojan, presedintele PD-L, Emil Boc, Radu Berceanu, Vasile Blaga, Elena Udrea sau Adriean Videanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.