Premierul Calin Popescu Tariceanu considera ca politicienii care sustin ca Romania nu a absorbit fonduri europene sunt superficiali si "vorbesc dupa ureche", "cliseu" care, alaturi de cel al "tarii corupte", este "de impact" si "are priza".

"Sunt foarte multi oameni politici care sunt superficiali, vorbesc dupa ureche si e foarte usor sa spui o chestiune. Stiti la cine ma refer, domnul acela care spunea ca Romania a absorbit zero fonduri europene. E o formula de impact, are priza, aude o persoana, aud zece persoane, si uite domnule Romania nu e capabila sa absoarba fonduri europene", a afirmat Tariceanu, referindu-se, fara a nominaliza, la liderul PSD Mircea Geoana care sustinea ca Romania a absorbit "zero bani europeni".

Premierul a mai spus ca un alt cliseu folosit in discursul politic este cel cu "Romania e o tara corupta".
"Nu cred ca Romania poate sa nu fie pusa la capitolul coruptie ca una din tarile in care exista coruptie, dar spuneti-mi cate tari europene se pot lauda ca nu au coruptie, si vedeti ca e un fenomen care afecteaza societatile peste tot, chiar in tarile in care exista poate mai multa traditie in ceea ce inseamna institutiile democratice solide si mecanisme", a comentat premierul.

Lidelul PSD Mircea Geoana a criticat recent guvernul pentru rata slaba de absorbtie a fondurilor europene, ironizandu-l pe Tariceanu care a anuntat ca vrea sa fie premier pentru urmatorii patru ani.

"Nu pot sa nu fiu putin ironic cand il aud pe domnul Tariceanu spunand ca doreste inca patru ani de guvernare. Pentru ce domnule Tariceanu? Pentru 5 km de autostrada in patru ani? Pentru zero bani europeni.in patru ani de zile? Pentru ce inca patru ani de zile? Poate patru ani de opozitie, pentru ca asta maturizeaza si face un om politic mai responsabil", a spus liderul socia-democrat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.