PRM va inainta la Inalta Curte de Casatie si Justitie recursul la decizia de joi a instantei referitoare la suspendarea Hotararii de Guvern privind delimitarea colegiilor, cat si va cere Curtii de Apel devansarea termenului de judecata pentru anularea ei, a declarat C.V.Tudor.
"Am solicitat devansarea termenului de judecata pe fond, din noiembrie in octombrie, pentru ca nimeni, nici macar Tariceanu, sa nu invoce ca s-a intrat in criza de timp", a afirmat la finele saptamanii trecute presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, care a precizat ca cele doua demersuri vor fi facute luni.

Presedintele PRM a semnat vineri in cadrul unei conferinte de presa actele care vor fi trimise la Inalta Curte de Casatie si Justitie prin care face recurs la decizia Curtii de Apel Bucuresti privind suspendarea Hotararii de Guvern privind delimitarea colegiilor.

Curtea de Apel Bucuresti a respins, joi, solicitarea PRM de suspendare a Hotararii de Guvern privind delimitarea colegiilor uninominale. Lucian Bolcas, reprezentantul PRM, a declarat, imediat dupa anuntarea deciziei magistratilor, ca partidul sau continua procedura de amanare a alegerilor pe votul uninominal, prin recurs. "PRM va starui si va declara recurs. Sunt prea evidente si flagrante toate ilegalitatile Hotararii de Guvern, pentru a fi trecute cu vederea. Sa nu uitam, a fost o simpla cerere de suspendare. Pe 11 noiembrie se va judeca cererea de anulare", a mai spus Bolcas, potrivit NewsIn.

Curtea de Apel a stabilit ca primul termen al cererii de anulare a Hotararii de Guvern sa se judece pe 11 noiembrie, solicitarea fiind facuta tot de PRM.

Intrebat ce va face PRM-ul daca totusi alegerile vor avea loc prin folosirea sistemului votului uninominal, Vadim Tudor a declarat ca partidul sau se pregateste in orice conditii de alegeri. Liderul PRM a declarat ca probabil va candida la un colegiu din sectorul 6, in care a locuit foarte multa vreme.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.