Premierul Calin Popescu Tariceanu a afirmat astazi ca in timpul guvernarii actuale legaturile dintre politic si economic au fost rupte, anulandu-se sistemul "indulgentelor pentru clientela politica", arata NewsIn.

„In ceea ce inseamna o adevarata economie de piata, am anulat tot sistemul binecunoscut al indulgentelor pentru clientela politica. Va aduc aminte ca era chiar legiferat sistemul de amanare, anulare a datoriilor, penalitatilor, la plata obligatiilor catre diferitele bugete ale statului. Ruperea legaturilor dintre economic si politic da intr-adevar dimensiunea adevaratei competitii care este caracteristica pentru economia de piata”, a declarat Tariceanu.Seful guvernului a adaugat ca alte "elemente importante" ale guvernarii 2004-2008 sunt independenta justitiei si a presei.

Premierul a participat la lansarea ofertei de program de guvernare al PNL, ocazie cu care a trecut in revista obiectivele realizate in mandatul sau. El a vorbit despre transformarea Romaniei intr-un adevarat stat de drept, dezvoltarea economiei de piata si inceputul descentralizarii.

Tariceanu a expus, din nou, ca principalul pilon al programului de guvernare al PNL este pozitionarea Romaniei ca a saptea putere economica din Europa, un obiectiv considerat de premier drept realist. Potrivit acestuia, nu mai exista niciun motiv pentru a nu se depasi „conditia umila” de pana acum cativa ani, deoarece Romania a demonstrat ca poate sta pe propriile picioare.

Totusi, premierul a subliniat ca atingerea acestui obiectiv are nevoie, pe de o parte, de sustinerea educatiei si cercetarii, iar pe de alta parte, de dezvoltarea infrastructurii. Tariceanu a precizat insa ca este nevoie de un “ragaz” de minimum 10-15 ani pentru realizarea obiectivului din momentul in care se va elabora o abordare consistenta si unitara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.