Europarlamentarii PD-L il acuza pe Mircea Geoana de demagogie si de proasta informare pentru ca a promis prime tinerilor romani intorsi in tara din fonduri care inca nu sunt disponibile, se arata intr-o scrisoare deschisa adresata liderului social-democrat, remisa joi NewsIn.

Cei sapte europarlamentari PD-L, printre care Marian Zlotea, Sebastian Bodu sau Mihaela Popa, care semneaza scrisoarea deschisa il acuza pe Mircea Geoana ca "vorbeste fara sa stie" cand promite tinerilor romani care se intorc in tara prime din fondurile care, prin Programul National de Dezvoltare Rurala convenit cu UE, pot fi accesate de tinerii fermieri. Mircea Geoana a facut referire la "Masura 112 - Instalarea tinerilor fermieri", care, insa, potrivit semnatarilor scrisorii nu a intrat inca in aplicare.

“Domnule Geoana, vorbiti fara sa stiti! Din nefericire, masura privind «Instalarea tinerilor fermieri» nu a intrat in vigoare din cauza incompetentei guvernului pe care dumneavoastra il sprijiniti”, i-au comunicat europarlamentarii PD-L lui Mircea Geoana.

Potrivit anuntului oficial al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, "Masura 112 - Instalarea tinerilor fermieri" ar fi trebuit sa intre in vigoare la inceputul lunii septembrie, se precizeaza in scrisoare. Aceasta masura urmareste atragerea tinerilor in activitatile agricole, unde se simte deja lipsa acestora. Tinerii fermieri cu varsta sub 40 de ani pot beneficia de prime de instalare intre 10.000 de euro si 25.000 de euro in functie de exploatatiile eligibile.

Mircea Geoana a promis sambata, in Italia, romanilor ce vor reveni din strainatate acasa prime de instalare de 20.000 de euro. Dupa ce a fost criticat in presa ca face promisiuni ce nu pot fi acoperite de buget, Geoana a revenit luni asupra promisiunii sale, declarand ca acesti bani vor fi acordati doar celor care se intorc in mediul rural si isi vor deschide o ferma, iar sumele sunt disponibile atat din resurse bugetare, cat si de la UE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.