Presedintele Traian Basescu a semnat joi decretul de numire a Marianei Campeanu in functia de minstru al Muncii, post ramas vacant dupa demisia lui Paul Pacuraru ca urmare a suspendarii sale din functie.
Presedintele Traian Basescu a declarat joi, la Radio Romania Actualitati, ca accepta propunerea premierului de numire a Marianei Campeanu in functia de ministru al muncii.

"Cred ca nu exista nicio retinere in desemnarea doamnei. Dansa este presedintele Casei Nationale de Pensii, deci lucreaza in sistem. Este o femeie cu mare experienta, un profesionist. Deci doamna va fi ministru", a comentat Basescu.

Premierul Tariceanu a decis nominalizarea presedintelui Casei de Pensii, Mariana Campeanu, pentru functia de ministru al muncii, dupa ce, in cursul diminetii de joi, a avut o intrevedere cu acesta.

Presedintele Casei Nationale de Pensii, Mariana Campeanu, a precizat joi ca a acceptat postul de ministru al muncii intrucat este un tehnician cu expertiza in domeniu si s-a declarat "mandra" ca premierul Tariceanu i-a facut aceasta propunere, potrivit NewsIn.

Mariana Campeanu a confirmat ca a discutat in aceasta dimineata cu premierul Tariceanu, insa, in cadrul intrevederii nu au fost abordate detalii legate de mandatul ei la ministerul muncii. "Nu am discutat decat despre acceptarea acestui post", a comentat Campeanu.

"Eu zic sa discutam despre aceste lucruri cand voi fi ministru", a declarat Mariana Campeanu, intrebata fiind de unde va lua Guvernul banii necesari pentru majorarea pensiilor.

Mariana Campeanu a fost numita in functia de presedinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale la data de 11 mai 2007 si a fost implicata in demararea Pilonului II de Pensii Private Obligatorii.

Din 2001, timp de sase ani, a fost director executiv al CNPAS, fiind numita apoi, de premierul Tariceanu, in functia de presedinte al CNPAS.

Este membru al Societatii Romane de Statistica.

Potrivit declaratiei de avere postata pe site-ul Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale la 10 iunie 2008, Mariana Campeanu detine un teren intravilan si o casa de vacanta in localitatea Buzau-Merei si un teren agricol in Braila-Ianca, mostenit. Campeanu mai are doua apartamente in Bucuresti, unul cumparat si altul mostenit, un autoturism Ford Focus cumparat in anul 2007.

Presedintele CNPAS are un cont la BRD in care are depusa suma de 5000 de euro si un cont de investitii la ING Nederlander, in valoare de 3600 de RON. Mariana Campeanu are actiuni la BRD, in valoare de 4220 RON si parti sociale la o societate comerciala (SC Berceni) in valoare de 200 de RON. Campeanu are datorii la o banca (ABN-AMRO), in valoare de 14500 de euro, cu scadenta in 2011 si 2012. Venitul realizat in 2007 este de 77666 RON, reprezentand salariile la CNPAS, la care se adauga si indemnizatiile de consilier consultativ la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Ilfov si Institutul National de Administratie, suma de 1536 RON, respectiv 1767 RON, alaturi de pensia sotului, Iulian Campeanu, de 12.000 RON.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.