Curtea de Apel Bucuresti a respins, joi, solicitarea PRM de suspendare a hotararii de guvern privind delimitarea colegiilor uninominale, care era considerat nelegala, dupa ce Guvernul, MIRA si Alina Gorghiu au cerut respingerea actiunii inaintate de acest partid.

Curtea de Apel Bucuresti a luat, miercuri, in discutie solicitarea PRM de suspendare a hotararii de guvern privind delimitarea colegiilor uninominale dupa ce Guvernul, MIRA si Alina Gorghiu au cerut respingerea actiunii inaintate de acest partid.

La termenul de miercuri, Guvernul a invocat exceptia lipsei de interes a PRM sustinand ca Partidul Romania Mare nu are un interes legitim in acest caz si ca Hotararea de Guvern nu poate vatama interesele partidului. In replica, Lucian Bolcas in calitate de reprezentant al PRM a sustinut ca interesul consta in desfasurarea alegerilor in conformitate cu legea adoptata de Parlament."Partidul politic este o adunare a cetatenilor cu drept de vot si in consecinta este interesat in mod direct de procesul electoral", a sustinut in fata magistratilor, vice-presedintele PRM, motivand ca reprezinta un partid care isi va depunde candidatura pentru Camera Deputatilor si Senat si in consecinta orice neconcordanta cu legea poate afecta interesele partidului.

Tot la termenul de miercuri, magistratii au admis cererile de interventie depuse.
Lucian Bolcas a mai sustinut in promovarea actiunii prin care solicita suspendarea Hotararea de Guvern ca actul atacat "incalca grav dispozitiile legii electorale".

Vicepresedintele PRM, Lucian Bolcas, a invocat, miercuri, - in sprijinul actiunii PRM impotriva hotararii privind colegiile uninominale - o declaratie facuta de Traian Basescu, tot miercuri, in plenul Parlamentului.

"Exprim regretul ca Hotararea de Guvern prin care se stabilesc colegiile uninominale pare a nu respecta rigorile legii", a declarat Traian Basescu, in plenul Parlamentului.

Reprezentantul PRM a depus o copie dupa aceasta declaratie, solicitand magistratilor sa o admita ca proba.

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au stabilit sa se pronunte, ulterior, si asupra probei cu inscrisuri solicitate de Lucian Bolcas.

Cererile de interventie au fost depuse de MIRA, candidatul PNL pentru Camera Deputatilor, Alina Gorghiu si de un avocat din provincie. Magistratii Curtii de Apel au mai decis, de asemenea, ca acest dosar sa fie lasat la sfarsitul sedintei.

Curtea de Apel a stabilit, de asemenea, ca primul termen al cererii de anulare a hotararii de guvern sa se judece pe 11 noiembrie, tot la solicitarea PRM.

PRM face recurs

Lucian Bolcas, reprezentantul PRM, a declarat joi, imediat dupa anuntarea deciziei magistratilor Curtii de Apel Bucuresti, ca partidul sau continua procedura de amanare a alegerilor pe votul uninominal, prin recurs.

Bolcas a anuntat ca PRM va depune recurs la decizia de joi, insa, in acelasi timp, asteapta judecarea pe fond a votului uninominal la Curtea Constitutionala.

"PRM va starui si va declara recurs. Sunt prea evidente si flagrante toate ilegaslitatile hotararii de guvern, pentru a fi trecute cu vederea. Sa nu uitam, a fost o simpla cerere de suspendare. Pe 11 noiembrie se va judeca cererea de anulare", a mai spus Bolcas.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.