Ministerul Apararii este dispus sa investeasca peste 10 miliarde de euro, in urmatorii 10-15 ani, in programele majore de inzestrare, insa banii nu ar fi suficienti pentru acoperirea tuturor nevoilor armatei, a declarat, miercuri, secretarul de stat din MAp, Corneliu Dobritoiu.

"Avem putini bani, deocamdata, pentru inzestrarea armatei, insa mizam pe finantari nationale si internationale pentru programele strategice de inzestrare. Sunt sume care trec de10 miliarde de euro, pe o perioada de 10-15 ani" , a spus Dobritoiu, in cadrul Expozitiei Black Sea Defense, care se desfasoara in perioada 24-26 septembrie, la Romaero Bucuresti.

Potrivit lui Dobritoiu, Ministerul Apararii ar trebui sa investeasca in echipamente care sa creasca nivelul de protectie al trupelor romanesti dizlocate in teatrele de operatiuni: inlocuirea transportoarelor, achizitionarea de elicoptere de atac si nave care sa le inlocuiasca pe cele care au ajuns la sfarsitul ciclului de viata.

In ceea ce priveste programul de achizitionare a avioanelor multirol, Dobritoiu a precizat ca "ideal ar fi ca acestea sa ajunga in dotarea armatei romane in jurul anului 2012".

In acelasi timp, Dobritoiu a spus ca este necesar ca industria de aparare din Romania sa cunoasca o mai mare deschidere pe pietele internationale. In acest sens, secretarul de stat din MAp vede targul de armament ce se desfasoara la Bucuresti ca pe un bun prilej pentru ca industria de aparare romaneasca sa poata sa incheie contracte cu firme de prestigiu si producatori consacrati din domeniu, astfel incat sa ajunga sa fie compatibila cu standardele NATO si UE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.