Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca partidele pot miza pe "neutralitatea" sa politica atata vreme cat nu il vor transforma intr-o tinta de campanie, asa cum au procedat la alegerile europarlamentare, in acest caz vazandu-se "obligat" sa riposteze.

"Daca vor face din presedinte, cum au facut la alegerile trecute, desi n-aveam nicio treaba, erau europarlamentarele, daca vor face din presedinte o tinta in campania pentru alegerile parlamentare, ma vor obliga sa am reactii", a avertizat seful statului, intr-un interviu la TVR.

Presedintele explicat ca interventia de miercuri din Parlament nu a fost una dura pentru ca este responsabilitatea sa de a face o radiografie a "starii natiunii", lansand totodata, prin identificarea unor obiective strategice pentru dezvlotarea Romaniei, teme pentru campania electorala care se apropie.

"Vreau sa incerc sa opresc demagogia si am incercat sa fac o invitatie catre partidele politice sa incerce sa-si faca o campanie decenta in care sa nu-si faca din presedintele Romaniei tinta de campanie, pentru ca ma obliga sa intru in campanie ripostand", a sustinut Traian Basescu, precizand totusi ca, "daca vor sta cuminti", partidele politice pot miza pe neutralitatea sa politica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.