Presedintele Casei de Pensii, Mariana Campeanu, a precizat miercuri pentru NewsIn ca nu a discutat cu premierul despre nominalizarea sa la ministerul muncii, intrucat se afla in afara tarii, dar a fost chemata la Bucuresti de catre Pacuraru si va accepta postul daca Tariceanu i-o cere.

Mariana Campeanu a spus ca in aceste zile s-a aflat intr-o delegatie oficiala in China, de unde a fost chemata de catre ministrul demisionar al muncii Paul Pacuraru. Ea a adaugat ca nu a primit nicio oferta deocamdata si nu a avut o discutie telefonica cu premierul Tariceanu, afland practic din presa despre posibila sa nominalizare. Campeanu a mai precizat ca se va intoarce in Romania in cursul noptii de miecruri.

Intrebata daca va accepta preluarea portofoliului in cazul in care joi i se va propune acest lucru, Campeanu a spus ca nu a refuzat niciodata sa se implice atunci cand a putut contribui cu ceva. "Sunt un soldat disciplinat. Intotdeauna am mers acolo unde a fost nevoie de mine, chiar daca este pentru o perioada scurta de timp. Este tot ce va pot spune", a comentat Campeanu.

Premierul Tariceanu a declarat miercuri ca nu a luat o decizie cu privire la persoana care va prelua portofoliul Muncii, insa potrivit unor surse guvernamentale cele mai multe sanse le are presedintele Casei de Pensii, Mariana Campeanu, iar nominalizarea va fi facuta cel mai probabil joi.

Anuntul privind nominalizarea noului ministru este asteptat dupa ce tot miercuri presedintele Traian Basescu a semnat decretul de eliberare din functie a ministrului muncii, Paul Pacuraru, ca urmare a demisiei acestuia.

Paul Pacuraru a demisionat marti din functia de ministru al muncii, in conditiile in care seful statului stabilise luni suspendarea sa, in baza invinuirilor aduse de procurorii DNA intr-un dosar de luate de mita. La finalul Biroului Politic Central al PNL de marti seara, premierul Calin Popescu Tariceanu declara ca a acceptat demisia lui Paul Pacuraru, urmand sa faca o nominalizare pentru portofoliul vacant in perioada urmatoare.

Potrivit unor surse din cadrul BPC, liberalii au in vedere trei optiuni pentru preluarea portofoliului Muncii: secretarul de stat Theodora Bertzi, directorul spitalului Caritas, Bogdan Jansen si presedintele Casei Nationale de Pensii, Mariana Campeanu.

Procurorii au demarat inceperea urmaririi penale impotriva lui Pacuraru, dupa ce plenul Senatului a decis ridicarea imunitatii parlamentare a demintarului liberal, care avea dubla calitate de senator si membru al Cabinetului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.