Presedintele Irlandei, Mary McAleese, i-a promis, miercuri, primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, sprijin pentru dezvoltarea unor programe in vederea atragerii inapoi acasa a clujenilor care lucreaza in strainatate, transmite corespondentul NewsIn.
"Am pus la cale un mecanism prin care sa invatam. Avem foarte multe lucruri de invatat din modul in care au reusit sa aduca irlandezii acasa din America, dupa ce au intrat in UE, un lucru pe care ar trebui sa-l facem si noi. Sa aducem acasa o parte din cei doua milioane de romani", a declarat Boc, la finalul intalnirii cu delegatia irlandeza condusa de seful statului.

Primarul a afirmat ca sfatul irlandezilor a fost ca administratia locala sa creeze conditii europene celor care lucreaza an strainatate, incepand de la o infrastructura buna, o familie armonioasa si terminand cu salarii decente.

In Cluj-Napoca exista trei investitori irlandezi, insa edilul-sef spera ca numarul acestora va creste odata cu intarirea relatiilor intre Cluj-Napoca si Irlanda. Dupa intalnirea oficiala, delegatia irlandeza a oferit un concert de muzica traditionala irlandeza, spectacol sustinuta de trupa Duchas. Atat unul din membri formatiei, cat si presedinta Irlandei, au urat mult succes echipei de fotbal CFR Cluj in Liga Campionilor.

"Vorbesc ca un fan Manchester United, deci va doresc sa-i bateti pe cei de la Chelsea", a spus glumind seful statului irlandez.

Presedintele Irlandei a primit, in cursul zilei de miercuri, titlul de "Profesor Honoris Cauza" al Facultatii de Litere din cadrul Universitatii Babes Bolyai din Cluj-Napoca, unde exista si un masterat de studii irlandeze.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.