Presedintele PSD Covasna, Horia Grama, considera ca presedintele Traian Basescu ar trebui sa dea o replica mai ferma la adresa PCM si UDMR pe tema autonomiei si sa explice ca aceasta nu este posibila din punct de vedere legal, transmite corespondentul NewsIn.

"Ma astept la Traian Basescu sa dea o replica mai ferma, sa puna mai clar la punct aceste chestiuni in relatie cu UDMR si PCM si chiar sa sesiseze celelalte autoritati ale statului care ar putea sa clarifice aceasta chesiune si sa terminam odata cu aceasta dezbatere, care nu aduce decat separatism si lipsa dezvoltarii. Sa puna la punct aceasta chesiune mai clar, nu sa le spuna doar ca va fi aceeasi pentru toti autonomia, dar pe de alta parte sa curteze, sa accepte avansurile facute de mireasa UDMR la o guvernare cu PD-L”, a declarat, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, Horia Grama.

Potrivit acestuia, cele doua formatiuni care promoveaza autonomia ar trebui sanctionate cu imposibilitatea de a participa la guvernare.

Atat UDMR cat si PCM militeaza deschis pentru obtinerea autonomiei. Membri ai UDMR Covasna au vorbit, in cadrul intalnirii de duminica, la Covasna, cu presedintele Traian Basescu, despre autonomia asimetrica, in care fiecare regiune sa beneficieze de cata autonomie isi doreste. Potrivit participantilor la aceasta intalnire, presedintele a respins acest concept de autonomie asimetrica si sprijina o autonomie egala pe tot teritoriul tarii.

Prefectul judetului Covasna, Gyorgy Ervin, a declarat, luni, ca la urmatoarea vizita a presedintelui Traian Basescu in Covasna va avea loc si o discutie mai avansata privind autonomia si descentralizarea, intrucat aceste subiecte au fost atinse doar tangential in cadrul intalnirii de duminica.

Dupa intalnirea de anul trecut cu autoritatile din cele doua judete, presedintele Traian Basescu a declarat ca nivelul de autonomie trebuie sa fie egal in toata tara, pentru ca statul roman este un stat unitar. "Si eu sunt un suporter al autonomiei, dar al autonomiei egale in Covasna si Harghita cu cea din judetul Calarasi, Bihor sau Constanta. Nivelul de autonomie trebuie sa fie egal in toata tara, pentru ca statul roman este stat unitar”, a declarat atunci Traian Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.