"Exprim regretul ca Hotararea de Guvern prin care se stabilesc colegiile uninominale pare a nu respecta rigorile legii", a declarat Traian Basescu, in plenul Parlamentului.

Reprezentantul PRM a depus la termenul de miercuri, in cadrul procesului desfasurat la Curtea de Apel Bucuresti, o copie dupa aceasta declaratie, el solicitand magistratilor sa o admita ca proba.

Deocamdata, magistratii Curtii de Apel Bucuresti au stabilit ca la termenul de miercuri vor discuta cererile de interventie, urmand ca ulterior sa se pronunte si asupra probei cu inscrisuri solicitate de Lucian Bolcas. Cererile de interventie au fost depuse de Mira, candidatul PNL pentru Camera Deputatilor, Alina Gorghiu si de un avocat din provincie. Magistratii Curtii de Apel au mai decis, de asemenea, ca acest dosar sa fie lasat la sfarsitul sedintei.

Curtea de Apel Bucuresti discuta, miercuri, solicitarea PRM de suspendare a hotararii de guvern prin care s-au delimitat colegiile uninominale in vederea alegerilor din noiembrie, document atacat si la Curtea Constitutionala, insa Executivul a anuntat ca a pregatit riposta pentru situatia in care PRM castiga in instanta.

Actiunea PRM inregistrata la Curtea de Apel este doar una dintre cele promovate de acest partid pentru oprirea intregului proces electoral pe baza votului uninominal, pe motiv ca este nelegal.