Presedintele Traian Basescu considera ca Hotararea Guvernului prin care se stabilesc colegiile electorale "pare a nu respecta rigorile legii", ceea ce ar putea pune in pericol introducerea sistemului de vot uninominal, sistem care ar duce la reformarea clasei politice.

"Adoptarea unui nou mod de alegere a parlamentarilor este un pas inainte catre reformarea clasei politice, pas care dovedeste ca nevoia de schimbare este recunoscuta, inclusiv de catre oamenii politici. Aici exprim regretul ca Hotararea Guvernului prin care se stabilesc colegiile electorale pare a nu respecta rigorile legii, ceea ce pericliteaza chiar introducerea noului sistem de vot si poate genera confuzie", a declarat miercuri presedintele Basescu, in discursul rostit in fata Parlamentului.

Seful statului a apreciat totusi importanta introducerii votului uninominal, "chiar daca nu conform variantei dorite de cetateni la referendumul din noiembrie 2007", cand romanii au fost chemati la urne sa spuna daca sunt de acord cu un sistem de vot uninominal majoritar in doua tururi.

Curtea de Apel Bucuresti discuta miercuri solicitarea PRM de suspendare a hotararii de guvern prin care s-au delimitat colegiile uninominale in vederea alegerilor din noiembrie, document atacat si la CCR, insa Executivul a anuntat ca a pregatit riposta pentru situatia in care PRM castiga in instanta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.