Vedetele pe care liderii politici le-au inclus in grila electorala pentru a scoate cu ele cel mai bun rating la uninominale povestesc pentru Cotidianul cum vor canta in fata alegatorilor aria de partid.

Actorul Florin Calinescu se va bate sub culorile PNL pentru un loc de senator de Arges chiar cu presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, care nu a avut in ultimii opt ani nici o zi de somaj de la putere.

"Eu am anuntat partidul ca sunt legat afectiv de doua locuri: Timisul, dar in Timis partidul sta mai bine si socialistii mai rau, si Argesul, unde am copilarit si unde sta mai bine PSD. Pe cat imi va fi mie de greu impotriva lui Nicolae Vacaroiu, pe atat ii va fi si lui, pe cat imi va fi mie de usor, pe atat ii va fi si lui. Argesul e un judet rosu, dar eu sunt in zodia Taur si va asigur ca un taur e bine mobilizat cand vede rosu in fata ochilor", se declara apt de lupta Florin Calinescu.

Si-a facut si cateva calcule politice din care a dedus ca sansele lui nu arata rau. "Pitestiul are 150.000-160.000 de alegatori. Pe Tudor Pendiuc (n.r. - eternul primar PSD al Pitestiului) nu l-au votat mai mult de 40.000 de oameni. Asta inseamna ca vreo suta de mii de oameni nu sunt cu PSD si poate mobilizez si eu vreo 40.000“, spune actorul, care are planuri mari daca va ajunge senator: sa-i aduca acasa pe romanii plecati in strainatate si sa astearna autostrazi bune in locul asfaltului prost. Chiar daca electoratul se va lasa greu sedus, actorul nu e dispus sa abandoneze usor: „Eu oricum nu voi renunta la politica. Poate va fi ca in cartile alea, in care fata nu-l lasa pe baiat sa o pupe pe obraz decat la a treia, a patra intalnire. Poate ca Pitestiul nu ma va lasa sa-l pup pe obraz decat la a treia, a patra intalnire".

Ramona Badescu spune ca PNL i-a propus sa lupte sub steagul partidului pentru romanii din Italia, dar ca e inca nehotarata: "Nu este nimic sigur, PNL mi-a propus (n.r. - sa-si depuna candidatura pentru Camera Deputatilor in Colegiul Europa 1), dar trebuie sa ma gandesc foarte bine. O campanie electorala presupune experienta, fonduri, timp, eu nu stiu daca mai am timpul necesar sa ma fac cunoscuta alegatorilor asa cum sunt. Eu deja fac lucruri foarte importante pentru romanii din Italia, fiind consiliera pe langa primarul Romei, Gianni Alemanno.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.