Theodor Stolojan a cerut demiterea lui Dan Luca, directorul de relatii publice al portalului de Internet EurActiv si corespondent al ziarului „Adevarul de Cluj”, pe motiv ca acesta este, in acelasi timp, si presedinte al organizatiei PSD din Bruxelles.
Stolojan a solicitat, „in numele independentei presei, retragerea imediata a acreditarii de jurnalist la institutiile europene si demiterea de urgenta din functia de director pentru relatii publice al grupului EurActiv a domnului Luca“.

Scandalul a izbucnit in urma publicarii unui articol in ziarul „Ziua”, care denunta conflictul de interese in cazul lui Dan Luca, directorul de relatii publice al EurActiv.com, in acelasi timp jurnalist pentru „Adevarul de Cluj”, dar si politician PSD la Bruxelles. Contactat de Cotidianul, Adrian Lungu, coordonator editorial EurActiv Romania, a declarat ca portalul este „o institutie privata finantata ca orice institutie media” si ca nu primeste finantare de la institutiile UE.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.