PD-L intentioneaza sa trimita documente la DNA care demonstreaza ca ministrul Transporturilor, liberalul Ludovic Orban, a coordonat o licitatie dubioasa pentru modernizarea DN 67C (intre Bengesti si Sebes), atribuita omului de afaceri Nelu Iordache.
Democrat-liberalul Radu Berceanu a sugerat intr-o conferinta de presa, ca licitatia pentru modernizarea DN 67C Bengesti-Sebes, un drum secundar, a fost atribuita fraudulos firmei detinute de omul de afaceri Nelu Iordache. "Caietul de sarcini este cu dedicatie de la ministrul Orban pentru pentru prietenul sau Nelu Iordache", a afirmat democrat-liberalul.

El a explicat ca in caietul de sarcini se impunea firmelor intrate in concurs o cifra de afaceri similara cu cea a societatii care a obtinut contractul. “S-a cerut cifra de afaceri medie pe ultimii 3 ani de 257 milioane ron. Cifrele de afaceri ale ROMSTRADE sunt: 2005-55 milioane ron, 2006- 61 milioane ron, 2007-660 mil ron (crestere de 11 ori dupa numirea prietenului Orban in functia de ministru). “Coincidenta” face ca cifra medie ROMSTRADE sa fie 258.6”, a declarat Berceanu. Politicianul a atras atentia ca in caietele de sarcini “obisnuite” se cer cifre rotunde, ca de exemplu 250 sau 300 mil ron, cifre ce ar trebui corelate cu parametrii proiectulu, pe care firmele le au in ultimii trei ani si nu in medie.

"Va dati seama ce lant de coincidente trebuie sa apara ca sa se intample un astfel de lucru", a mai spus Radu Berceanu. Oricum el a precizat ca pe langa ROMSTRADE, la licitatie a mai participat doar Saphiro Construction, o firma necunoscuta din Israel.

Astfel, Radu Berceanu a afirmat: “sigur ca o sa trimitem documentele astea ca sa vada ei", cei de la DNA.

Democrat-liberalul a mai acuzat firma ROMSTRADE ca a obtinut o licitatie pentru modernizarea pistei Aeroportului Baneasa, in valoare de 17 milioane de euro, pentru ca lucrarea sa valoreze in final 64 de milioane de euro. De asemenea, el a criticat concesionarea terminalului plecari al aceluiasi aeroport catre firma Blue Air, detinuta tot de omul de afaceri Nelu Iordache, conform NewsIn.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.