Acesta a declarat marti pentru NewsIn ca a acceptat de principiu preluarea portofoliului Muncii cu titlul de interimat, dupa suspendarea din functie a lui Paul Pacuraru, dar spune ca cea mai buna solutie este desemnarea unui titular, decizia urmand sa fie luata de PNL.

Ministrul a precizat ca decizia de principiu a fost luata dupa o discutie cu premierul Tariceanu. Nicolaescu a refuzat sa spuna care sunt persoanele luate in calcul pentru preluarea portofoliului, daca liberalii vor decide preluarea functiei de un titular.

Liberalii vor discuta, in cadrul sedintei de marti a conducerii partidului, variantele unui inlocuitor al ministrului muncii, Paul Pacuraru, una dintre solutii fiind desemnarea unui secretar de stat din cadrul ministerului.

Citeste si:

Variante de viitori ministrii ai muncii

Surse din PNL au precizat ca o varianta pentru inlocuirea lui Pacuraru ar fi si numirea in functia de ministru a unui secretar de stat, intrucat oricum nu mai sunt decat doua luni pana la alegerile din noiembrie. Aceasta ar fi o solutie buna si avand in vedere ca majoritatea ministrilor care ar putea prelua interimatul sunt si candidati care incep deja sa plece in colegii pentru a-si face campanie si nu au disponibilitatea necesara pentru a gestiona ministerul muncii.

Liberalii ar putea alege astfel dintre secretarii de stat in ministerul muncii Denisa Oana Patrascu, Theodora Bertzi, Akos Derzsi, Valer Bindea si Mariana Basuc.

Paul Pacuraru a declarat, marti, ca inlocuitorul sau la Ministerul Muncii ar putea fi stabilit in cursul zilei de Biroul Politic al PNL si ca decizia ii apartine primului-ministru, pe care il va consilia in perioada suspendarii sale.