Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a fost desemnat Ministru al Muncii in locul ministrului suspendat, Paul Pacuraru.

Acesta a declarat marti pentru NewsIn ca a acceptat de principiu preluarea portofoliului Muncii cu titlul de interimat, dupa suspendarea din functie a lui Paul Pacuraru, dar spune ca cea mai buna solutie este desemnarea unui titular, decizia urmand sa fie luata de PNL.

Ministrul a precizat ca decizia de principiu a fost luata dupa o discutie cu premierul Tariceanu. Nicolaescu a refuzat sa spuna care sunt persoanele luate in calcul pentru preluarea portofoliului, daca liberalii vor decide preluarea functiei de un titular.

Liberalii vor discuta, in cadrul sedintei de marti a conducerii partidului, variantele unui inlocuitor al ministrului muncii, Paul Pacuraru, una dintre solutii fiind desemnarea unui secretar de stat din cadrul ministerului.

Variante de viitori ministrii ai muncii

Surse din PNL au precizat ca o varianta pentru inlocuirea lui Pacuraru ar fi si numirea in functia de ministru a unui secretar de stat, intrucat oricum nu mai sunt decat doua luni pana la alegerile din noiembrie. Aceasta ar fi o solutie buna si avand in vedere ca majoritatea ministrilor care ar putea prelua interimatul sunt si candidati care incep deja sa plece in colegii pentru a-si face campanie si nu au disponibilitatea necesara pentru a gestiona ministerul muncii.

Liberalii ar putea alege astfel dintre secretarii de stat in ministerul muncii Denisa Oana Patrascu, Theodora Bertzi, Akos Derzsi, Valer Bindea si Mariana Basuc.

Paul Pacuraru a declarat, marti, ca inlocuitorul sau la Ministerul Muncii ar putea fi stabilit in cursul zilei de Biroul Politic al PNL si ca decizia ii apartine primului-ministru, pe care il va consilia in perioada suspendarii sale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.