Senatorii juristi au decis marti ca traficarea sau darea spre publicitate de catre personalul CNSAS a unor date sau informatii din dosare, ori tentativa unui asemnea demers, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 6 ani, transmite NewsIn.

Comisia juridica a Senatului a adoptat marti un amendament la ordonanta CNSAS prin care nu se mai face o diferentiere in aplicarea pedepsei penale pentru publicarea unor informatii din dosarele CNSAS, intre membrii consiliului si personalul acestuia, pedeapsa in ambele cazuri fiind inchisoarea de la 6 luni la 6 ani. Propunerea a apartinut senatorului PNL Norica Nicolai.

Totodata, senatorii juristi au fost de acord si cu amendamentul propus de pesedistul Serban Nicolae care a propus pedepsirea a intentei de a da publicitatii informatii din dosare.

Ordonanta CNSAS prevedea ca eliberarea de documente sau copii din dosare, cu nerespectarea atributiilor de serviciu, de catre personalul CNSAS constituia infractiune si se pedepsea cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani. Daca fapta era savarsita de un membru al Colegiului, pedeapsa era de la 6 luni la 6 ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.